workshops

trainer bo

In mijn rol als trainer geef ik workshops en lezingen aan kinderen, ouders, kindercoaches, leerkrachten en andere belangstellenden. De kennis die ik zelf heb mogen ontvangen, geef ik graag weer door aan anderen. Ik ben groot voorstander van een leven lang leren en ben zelf dan ook nog lang niet uitgeleerd. Hieronder is mijn huidige aanbod aan workshops en lezingen te vinden. 

poptalk

kindercoaching & handpoppen

thema lezingen

workshop poptalk basis

Na de workshop POPtalk Basis mag jij jezelf POPtalk coach noemen. Deze tweedaagse workshop leert hoe je dicht kunt aansluiten bij de ander en je zult ontdekken hoe krachtig het is om de eigen werkelijkheid te laten verbeelden. Er gaat een (beeld)wereld voor je open!

“POPtalk is in mijn ogen een speelse en zachte manier om in contact te komen met de innerlijke belevingswereld van een kind of volwassene. Er ontstaat een magisch moment waarin erkenning, herkenning, bewustwording, nieuwsgierigheid, mogelijkheden, gevoelens en nieuwe ontdekkingen de boventoon voeren.”

onderwerpen

De basisbegrippen van de relationele werkelijkheid (externe werkelijkheid, interne werkelijkheid en interacties) worden met behulp van materialen inzichtelijk gemaakt. ‘Het ijs breken’ tijdens een kennismaking, grenzen (of grensoverschrijdend gedrag), (gezins)opstellingen, casuïstiek, gevoelens en gedachten, sociaal netwerk en het stellen en behalen van doelen komen ook aan bod. De workshops zijn interactief: je krijgt volop de gelegenheid praktisch met elkaar te oefenen. Je leert niet alleen het gesprek aan te gaan maar ook hoe en welk beeldmateriaal geschikt is om in te zetten.

werkwijze

De workshop is opgedeeld in twee bijeenkomsten van elk +/- zeven uur. Er is geen vooropleiding vereist. De studiebelasting voor deze  workshop is 25 uur (incl. praktijkoefeningen tijdens thuisstudie). De oefeningen en praktijkvoorbeelden zijn vooral gericht op gesprekken met kinderen en mensen met een verstandelijke beperking. De vertaalslag naar een andere doelgroep is eenvoudig te maken.

kosten

Deze 2-daagse workshop POPtalk Basis kost  €420. Dit is inclusief cursusboek, koffie, thee, lunch en een persoonlijk certificaat met eventuele vermelding van accreditatiepunten. Tussen 1 augustus 2022 en 31 december 2022 is het mogelijk om een materialenpakket te bestellen bij je workshop. Deze bevat 4 unieke POPtalkwerkbladen, een blikje POPtalkjes Basis, een POPtalk kleurenwaaier en een POPtalk tas. De kosten zijn dan €460. Per 1 januari 2023 is de workshop alleen te boeken inclusief materialen.

 

accreditatie

 • SKJ 207250: 19,50 punten
 • Registerplein: 37,5 PE punten

klaar om aan de magie van poptalk te proeven?

Download hier  het inschrijfformulier en stuur het op naar

workshop poptalk rouw & verlies

POPtalk Rouw & Verlies is een workshop waarin je leert welke meerwaarde beeldtaal kan hebben tijdens je begeleiding van kinderen of cliënten. Als het onderwerp pijnlijk is en persoonlijk raakt, is ondersteuning in het gesprek gewenst. Als de situatie chaotisch en ingewikkeld is, kan het in beeld brengen ervan, weer rust en overzicht geven. Door een situatie neer te laten zetten met POPtalk wordt het mogelijk om in korte tijd inzicht te krijgen in wat er speelt, hoe de situatie wordt ervaren, wie erbij betrokken zijn en welke wensen er zijn! Je leert hoe je gesprekken voert en in beeld brengt over dood, echtscheiding, ziekte, verhuizing of de dood van een huisdier. Je maakt kennis met werkvormen, materialen en methodes die, in combinatie met POPtalk, zorgen voor krachtige tools.

onderwerpen

Betrekken bij en voorbereiden op een afscheid, beeldende en creatieve werkvormen rondom scheiding, krachtige metaforen in beeld brengen, gespreksvoering met gescheiden ouders, ziekte in het gezin; rouw in verschillende levensfases en de theorie van enkele rouwmodellen.

werkwijze

De workshop is opgedeeld in 2 bijeenkomsten van elk +/- 7 uur. Er is geen vooropleiding vereist. De studiebelasting voor deze 2-daagse workshop is 25 uur (incl. praktijkoefeningen tijdens thuisstudie). En voor hen die nog niet met POPtalk werken een boekje met basisinformatie over POPtalk.

accreditatie

 • SKJ 200990: 21 punten
 • Registerplein: 37 PE punten

kosten

Deze 2-daagse workshop POPtalk R ouw & Verlies kost €450 euro voor POPtalkcoaches. Cursisten zonder certificaat betalen €485. Dit is inclusief cursusboek(en), koffie en thee, lunch en een persoonlijk certificaat met eventuele vermelding van accreditatiepunten.Tussen 1 augustus 2022 en 31 december 2022 is het mogelijk om een materialenpakket te bestellen bij je workshop. Deze bevat 4 unieke POPtalkwerkbladen, een blikje POPtalkjes over de dood, een POPtalk kleurenwaaier en een POPtalk tas. de kosten zijn dan €490. Cursisten zonder certificaat betalen €525. Per 1 januari 2023 is de workshop alleen te boeken inclusief materialen.

 

klaar om aan de magie van poptalk te proeven?

Download hier  het inschrijfformulier en stuur het op naar

poptalk miniwokrshop

Wil je graag kennismaken met de methode POPtalk? Wil je graag weten hoe jij Poptalk kan toepassen in je eigen praktijk of organisatie? Maar ben je nog niet overtuigd om je direct in te schrijven voor een workshop? Informeer dan naar de mogelijkheden van een (online)miniworkshop.

wil je met je organisatie aan de slag?

Download hier  het inschrijfformulier en stuur het op naar

werkwijze

Een miniworkshop is heel geschikt voor kleinere groepen (tot vijftien personen). Denk bijvoorbeeld aan teams of intervisiegroepen. Tijdens een miniworkshop gaan de deelnemers, naast de theorie van POPtalk, ook actief met materiaal aan de slag. Zo kunnen zij zelf ervaren wat het uitbeelden van gespreksonderwerpen hen brengt.

De deelnemers maken op een speelse en beeldende wijze kennis met de methode POPtalk. Ze leren wat het belang is van de visuele ondersteuning en maken kennis met een aantal creatieve en beeldende werkvormen. Er is ook de mogelijkheid om het ‘op maat’ aan te bieden en jouw wensen en ideeën te verweven in ons aanbod. POPtalk leent zich daar uitstekend voor! Er wordt een gevarieerd programma van anderhalf tot twee uur aangeboden. Een miniworkshop kan ook gecombineerd worden met Rouw & Verlies en omvat dan één dagdeel.

Poptalk levert maatwerk en kan volledig worden afgestemd op jouw doelgroep. Informeer gerust naar de mogelijkheden en vraag vrijblijvend een offerte aan!

kosten

De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en het gewenste programma. Het is mogelijk om een fysieke miniworkshop te boeken voor een groep tot zes personen. De kosten daarvoor bedragen € 195. Wordt de miniworkshop incompany gegeven dan geldt voor iedere volgende deelnemer een meerprijs van € 35.

Bij een miniworkshop op maat kunnen jouw wensen en ideeën worden opgenomen. Bijvoorbeeld bij een nieuwe doelgroep of in combinatie met methodes waarmee er binnen de organisatie al gewerkt wordt.

Alle kosten zijn exclusief eventuele reiskosten van de trainer.

POPtalk is een geregistreerde onderwijsinstelling en staat ingeschreven in het register van het CRKBO. Daardoor kunnen wij BTW-vrij factureren.

poptalk incompany

POPtalk komt graag bij jou binnen! Daarom kunnen al onze workshops ook op een eigen gekozen locatie, binnen de organisatie waar jij werkzaam bent, gevolgd worden. Dit kan al vanaf zes personen. Het is zelfs mogelijk om een workshop op maat te volgen, afgestemd op jouw doelgroep!

poptalk binnen je eigen werkomgeving?

Download hier  het inschrijfformulier en stuur het op naar

voordelen

 • Er zijn diverse mogelijkheden in het aanbod van POPtalkworkshops. Werk je in de gehandicaptenzorg, boek dan de workshop ‘POPtalk Basis’. Heb je een eigen praktijk, werk je in de jeugdzorg of het onderwijs? Boek dan de workshop ‘POPtalk Basis’ of ‘Positieve psychologie in beeld’. Wil je je verdiepen in Rouw & Verlies? Dan is de workshop ‘POPtalk Rouw & Verlies’ een aanrader.
 • Bovendien kan een workshop geheel op maat gemaakt worden. Aangepast aan jouw doelgroep!
 • Je volgt samen met collega’s dezelfde workshop en gaat samen met de praktische opdrachten aan de slag. Zo leer je ook nieuwe kanten van elkaar kennen.
 • Samen een workshop volgen is goed voor de teamspirit!
 • POPtalk is daarna ook zeer goed in te zetten in je teamoverleg, intervisiegroepen, functioneringsgesprekken e.d.
 • Je bespaart op reistijd en reiskosten.
 • Er geldt een aantrekkelijke korting bij tien of meer deelnemers.

 

kosten

Bij deelname tot negen personen gelden de normale prijzen per persoon die bij de diverse workshops staan vermeld. Bij tien of meer deelnemers geldt een aantrekkelijke korting. Voor iedere deelnemer is er een cursusboek en persoonlijk certificaat met eventuele vermelding van accreditatiepunten. Vraag vrijblijvend een offerte aan via opzoeknaarjezelf@praktijkbo.nl.

POPtalk is een geregistreerde onderwijsinstelling en staat ingeschreven in het register van het CRKBO. Daardoor kunnen wij BTW-vrij factureren.

 

eerstvolgende workshops poptalk

Kijk hiervoor in de agenda van POPtalk

workshop kindercoaching & handpoppen

Coming soon!

thema lezingen

Coming soon!